Vraag & antwoord

Wat is het GGD-jongerenpanel regio Utrecht?

Het GGD-jongerenpanel regio Utrecht bestaat uit een groep met verschillende jongeren die wonen in de regio Utrecht. Zij geven hun mening over onderwerpen rondom gezondheid aan de GGD regio Utrecht. Zo krijgt de GGD een goed beeld van hun mening en behoeften rondom gezondheid. GGD kan de gemeenten adviseren hun plannen daar op aan te passen.

Waarom een GGD-jongerenpanel?

Het GGD-jongerenpanel is bedoeld om inzicht te krijgen in de meningen, ervaringen en behoeften van jongeren die wonen in de regio over verschillende gezondheidsonderwerpen.

Je geeft online je mening over belangrijke onderwerpen. Bijvoorbeeld over stress, sport en bewegen, social media gebruik of wat je vindt van je buurt.

Met die informatie kan de GGD regio Utrecht gemeenten adviseren op het gebied van gezondheid en welbevinden.

Wie kan meedoen?

  • Je woont in de provincie Utrecht;
  • Je bent tussen de 12 en 18 jaar;
  • Je hebt een eigen e-mailadres;
  • Als je jonger bent dan 16 jaar, heb je toestemming van je ouders/verzorgers nodig om een account aan te maken.

Meld je hier aan

Hoe werkt meedoen?

Meedoen is heel makkelijk. Als je een account hebt aangemaakt krijg je ongeveer twee tot vier keer per jaar een uitnodiging voor een onderzoek.

Je krijgt 2 tot 4 keer per jaar een korte (online) vragenlijst. Je mag zelf weten of je meedoet of niet. Als je meedoet,klik je op de link voor de vragenlijst. Deze vragenlijst wordt geopend in je internetbrowser. Je antwoorden worden via het internet verzonden.

Je mag zelf weten wanneer je de vragenlijst invult. In de e-mail staat een datum. Tot die datum kan je de vragenlijst invullen. Meestal heb je een week tot drie weken de tijd. Heb je in die tijd de vragen nog niet af? Dan krijg je nog een e-mail als herinnering. Er staat ook hoeveel minuten het invullen ongeveer duurt.

Wil je niet meedoen met de vragenlijst die je gekregen hebt? Dan hoef je deze natuurlijk niet in te vullen! Misschien is de volgende vragenlijst meer iets voor jou, wacht gewoon de nieuwe onderzoeken af.

Wie is Research 2Evolve?

Research 2Evolve helpt GGD regio Utrecht met de onderzoeken voor het GGD-panel. Het is een onderzoeksbureau uit Hilversum. Zij doen het onderzoek en sturen de resultaten naar de GGD. GGD regio Utrecht weet niet welke jongeren hebben meegedaan.

Wil je meer informatie over Research 2Evolve? Die vind je op de website: www.research2evolve.nl

Heeft u nog vragen?

Als je nog vragen hebt, gebruik dan het contactformulier op deze site. Je mag ook een opmerking of idee opsturen. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Ik wil mij afmelden

Wil je niet meer meedoen met de onderzoeken? Gebruik dan het afmeldformulier. Daarna komt er een bevestiging van de afmelding op je scherm. Wij verwijderen ook je gegevens.